Turvaudun säikeeseen

Pari viikkoa sitten kuuntelin Stephen Kingin Kirjoittamisesta – Muistelmia teoksen. Kingin kirjoittamista koskevista neuvoista parhaiten jäi mieleeni hänen sanansa siitä, että kirjoittaakseen pitää vain kirjoittaa ; säännöllisesti, joka päivä. Hän itse kertoi antaneensa joskus haastattelun jossa totesi kirjoittavansa vuoden jokaisena päivänä paitsi jouluna, itsenäisyyspäivänä ja omana syntymäpäivänään. Sitten hän jatkoi että haastattelussa hän oli valehdellut hieman jottei näyttäisi liian nörtiltä ja myönsi että hän kirjoittaa myös jouluna, itsenäisyyspäivänä ja omana syntymäpäivänään.

King antoi neuvon, että on vain päätettävä päivän sanamäärä ja ryhdyttävä töihin. Hän itse kirjoittaa kirjan ensimmäisen version hyvin nopeasti, noin kolmessa kuukaudessa, jonka jälkeen hän jättää sen sivuun ja unohtaa sen useammaksi kuukaudeksi ennen kuin tarttuu siihen uusin silmin ja ajatuksin toista, tarkempaa, kirjoittamista varten.

Minä olen aina rakastanut kirjoittamista ja kuitenkin tuotokseni on hyvin laihaa ; olen pahempi kuin kirjoituspöydän laatikkoon kirjoittavat — minä kirjoitan ainoastaan mielessäni. Ei mielessään kirjoittamisessa tietenkään ole mitään pahaa, varsinkaan kun se viihdyttää kovasti itseäni mutta toisaalta olisi hienoa pitää kirjaa omista tarinoistani.

Toisenkin mieleeni jääneen hyödyllisen neuvon Stephen King antoi — tai oikeastaan se on eräänlainen armonanto ; hän kysyi että mistä oikeastaan itsekukin saa kirjoittaa ja vastasi että kukin saa kirjoittaa aivan siitä, mistä haluaa. Ei tarvitse kirjoittaa sellaisesta minkä tuntee ja tietää, vaan siitä mistä tekee mieli kirjoittaa. Tärkeintä on oikeastaan pitää yllä omaa mielenkiintoaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s